meserias in bricolaj: February 2013

2/28/13

operatiunea cuierul


hai sa facem un cuier

cuier pal
azi vorbim despre o piesa de mobilier simpla de tot: un cuier. e unul dintre cele mai accesibile proiecte cu putinta

poti sa-l faci din scandura finisata (pe care apoi o dai cu lac / baitz / ce vrei tu) sau din pal melaminat. eu voi aborda varianta a doua

e atat de usor de facut, incat as zice ca-l poti face intr-o perioada mai scurta decat cea pierduta prin magazine cautand cuierul perfect.si-l faci la culoarea dorita de tine, pe dimensiunile dorite de tine, in design-ul imaginat de tine. si mult mai ieftin!

2/25/13

oglinda camera copilului


oglinda personalizata

oglinda cu dedicatie




uite un proiect simplu, dar de efect: fa-i copilului tau o oglinda haioasa, cu care sa-si decoreze camera. e genul de proiect care solicita resurse minime. nu cumperi materiale special pentru asa ceva, folosesti resturi de pe acasa










2/22/13

tutorial masina de gravat



dremel engraver

masina de gravat



am inca o jucarie desteapta pentru tine. nu te ajuta sa realizezi proiecte complexe, ci sa le desavarsesti: dremel engraver. dupa cum ii spune denumirea, scula asta este o masina de gravat.
acum, daca asta ar fi fost tot, nu m-as fi apucat sa scriu despre ea. dar nu e. in spatele cuvantului "graveaza" se ascunde o serie de activitati care pot fi execute cu scula asta. masinaria graveaza / decoreaza / inscriptioneaza obiecte din aproape orice material: metal, sticla, ceramica, lemn, piele







2/19/13

detector metal

detectorul de necazuri



detector digital pdo multi bosch
azi vorbim despre o scula geniala. o cheama detectorul digital, cunoscut sub numele popular detectorul de metal

iti ziceam in postul asta tutorial ciocan rotopercutor despre pericolele la care te expui cand dai gauri in ziduri necunoscute. si nu vorbeam de pericole pentru tine, ci la dezastre pe care le poti provoca in casa: spargi tevi de instalatie sanitara, spargi tevi de incalzire, rupi instalatie electrica, dai de armatura si omori burghiul & bormasina si alte bucurii d-astea. iti vindeam atunci si niste ponturi, gen nu gauri la orizontala si pe verticala intrerupatoarelor, prizelor, dozelor de curent, nu gauri sub intrarea si iesirea tevilor de calorifer si cam atat.


2/16/13

masina de frezat


gata cu improvizatiile, trecem la masina de frezat profi




masina de frezat profesionala


ti-am oferit in postul asta dulap cu spate, dulap fara spate si in asta accesorii dulap IV ponturi despre cum sa frezezi canale, gauri, gauri alungite improvizand o masina de frezat din bormasina ori circular sau folosind un dispozitiv special pentru bormasina. ei bine, e momentul sa ti-o arat pe mama toturor acestor prelucrari: maaaaasina de frezaaaaat !

scula asta e o intreaga uzina intr-o singura carcasa. ce vezi in foto e o masina de frezat model GOF 1600 CE din gama albastra, culoarea sculelor profesionale bosch. costa ceva, e drept, dar de banii aia face o groaza de lucruri. exista si o varianta in gama hobby, culoarea verde, care-i mai ieftina.




2/13/13

arta pentru rama


artisticaraie de inramat




decoratiune mozaic

in postul anterior (rama foto / tablou) am facut o rama. daca tot e maina ziua indragostitilor, hai sa-ti vand un pont despre o lucrare originala de asezat in rama asta. o iubita de meserias merita un cadou pe masura priceperii lui: o lucrare artistica realizata din mozaic. e o chestie simpla, ai timp sa o faci pana maine.

pentru acest proiect, meseriasul din tine trebuie sa se dea la o parte si sa-l lase la mansa pe artistul din tine. sau, daca esti antitalent, ca mine :), te ocupi cu partea tehnica, iar pentru zona artistica delegi artistul familiei, un prieten / o prietena cu veleitati de picasso.
in cadoul asta tu vei scrie probabil ceva de genul "I love you" sau vei face o inimioara si floricele, mesaje & desene standard pentru 14 februarue. in exemplul prezentat de mine vei vedea clasicul "joy jumping"



2/11/13

rama foto / tablou



rama foto / tablou


decoram peretii cu tablouri / fotografii


faci poze sau pictezi si vrei sa-ti expui opera prin casa? te poti duce la un atelier specializat sa comanzi o rama pe masura si ai terminat treaba. daca esti meserias, apelezi la alternativa: faci rama cu mana ta. de asta ne vom ocupa in aceasta postare.








2/9/13

tutorial plasa de tantari

plasa tantari
fara insecte in casa!





nu mai e mult din iarna, e cazul sa ne pregatim pentru invazia insectelor. sa le tinem afara, sa intepe si sa enerveze acolo pe cine vor!

asadar, producem o plasa de tantari








2/6/13

accesorii dulap pal IV

accesorizarea, ultima parte

in aceasta postare vom incheia discutia despre accesorii pentru dulap. si o facem glorios

  • construim intai usi culisante

profile sina pt usi culisante
ai de ales intre mai multe sisteme, mai multe tipuri de sine, materiale, culori, in functie de gust, buget si greutatea usilor. sunt sisteme cu usi agatate pe sina de sus si ghidate jos pe sina ori patina sau usi asezate pe sina de jos si ghidate pe sina de sus. eu iti prezint un sistem din a doua categorie: simplu, ieftin, pentru usi usoare. il cheama SKM 15 (usa de cel mult 15 kg).
din cele trei variante pe care le vezi in foto, calea de rulare potrivita este cea de plastic maronie, iar sistemul de culisare pentru usi este unul cu rola.

2/3/13

accesorii dulap pal III


alte accesorii, acelasi dulap


continuam discutia despre accesoriile pe care le poti folosi la dulapul nostru din pal. 

amortizoare usa / sertar pal

  • vorbim intai despre amortizoare - folosesti asa ceva daca vrei ca opera ta (usi / sertare) sa aiba viata linistita si inchidere silentioasa





 
amortizor usa (aplicat) / sertar (ingropat in cant)