meserias in bricolaj: March 2013

3/28/13

ruleta / telemetru laser bosch plr 30


masori fluierand




ruleta / telemetru bosch plr 30
vorbim azi despre o noua scula desteapta. e un gadget fara de care, admit, poti trai linistit. insa cand o ai, crede-ma, traiesti cu mult mai bine. vorbim despre ruleta laser. poti sa-i zici si telemetru pentru ca face acelasi lucru: determina distanta pana la un obiect. adica masoara distanta de la... distanta.



3/25/13

dressing? nimic mai simplu!


dressing simplu

dressingul instant



 


acum vreo doua luni am produs impreuna pe acest blog un dulap din pal. l-am luat de la faza de conceptie si l-am prezentat pas cu pas pe parcursul a 17 postari (uite-le aici: dulapul din pal) pana la bomboana pe coliva: o banda de leduri in interior cu aprindere automata la deschiderea usii. munca multa, operatiuni multiple, a fost un proiect complex, care a insemnat o investitie mare de timp si munca.
 

3/22/13

lampa cu gaz / sudare tevi cupru

lampa cu gaz

meseriasu' instalator

astazi vorbim despre scula meseriasului care vrea sa fie si instalator: lampa cu gaz. nu prea am mare lucru de spus, caci scula in sine e un aragaz ambulant, cu instructiuni de folosire simple: o pornesti, o opresti, ai grija sa nu dai foc la casa si schimbi butelia de gaz atunci cand se goleste aia veche. avem insa de discutat despre ce poti face cu ea. in principal, cum sudezi tevi de cupru





3/19/13

lampa cu senzor de miscare



lampa cu senzor de miscare

lampa cu senzor de miscare


a venit primavara, ne dezmortim un pic cu un proiect simplu, dar care poate avea utilizari nenumarate: lampa comandata de un senzor de miscare. stiu, exista nenumarate asemenea produse pe piatza, dar un meserias ca tine nu se multumeste cu ce-i vand altii. eu, unul, sunt nemultumit de aspectul lampilor din comert asa ca am preferat sa-mi realizez eu propria lampa cu aprindere automata. in primul rand o construiesc cum vreau, dar mai economisesc si bani.


3/15/13

multifunctionala clona dremel



experimente de meserias cu masini no-name


te-am sfatuit sa nu-ti cumperi masinarii de la chinezi, din targ, ca-s fara garantie si risti sa arunci banii la gunoi. te-am sfatuit si sa nu investesti in branduri dubioase, ca nu stii pe ce dai banii. iti mai zic o data: nu face experimente din acestea care costa pana nu le vezi facute de mine:)

clona dremel: multifunctionala ST/MG-010k

asadar, azi iti prezint aventura unei achizitii riscante: am luat din targ o clona ieftina a lui "dremel unealta multifunctionala". pe aia am tinut-o-n mana, m-am jucat cu ea, e o bijuterie (gasesti o demonstratie cu scula si cu dispozitivele ei inteligente aici tutorial dremel multifunctionala). e o scula buna (e un brand al grupului bosch), dar costa. hai sa-ti arat cum e copia chinezeasca ieftina.

3/9/13

ziua femeii


floare din sarma fy de 1,5


8 martie



la multi ani, doamnelor, la multi ani, domnisoarelor!

meseriasu' va ofera o floare speciala, facuta cu un metru de sarma si mult suflet!

beau o bere in cinstea voastra!

3/6/13

contor electric / led vs halogen



contor electric

contorul de energie electrica



hai sa mai vorbim despre o scula buna la casa omului: contorul electric. cel portabil, nu ala de-l monteaza enel in pereti.
nu cred ca e nevoie de un argument pentru ustensila asta. la cat de ucigatoare sunt facturile la electricitate in ultima vreme, cred ca oricine ar vrea sa afle cine-i criminalul din casa :-). ei bine, cu scula asta il gasesti.

3/3/13

tutorial dremel multifunctionala


o mie de scule intr-una singura


unealta multifunctionala dremel
azi vorbim despre o scula inventata parca pentru bricolaj. bormasina are toata lumea, flex la fel, dar o asemenea masinarie specializata in prelucrari de precizie si capabila sa execute un milion de operatiuni e destinata "mesterului universal". parca e facuta pentru un jean claude van damme al bricolajului :)
se numeste unealta multifunctionala dremel si e cea mai potrivita scula pentru lucrarile de finetze executate de meseriasul "ceasornicar". e, daca vrei, opusul drujbei, unde precizia de taiere e de cativa centimetri, cel mult o palma :)