meserias in bricolaj: November 2013

11/14/13

uscatorul de par, super-scula



multifunctionala din foen

banalul uscator de par


toata lumea are pe acasa un foen. si-l foloseste potrivit destinatiei: isi usuca parul. vreau sa-ti zic insa ca foenul este versiunea light a unei scule destepte: suflanta cu aer cald. chiar daca nu are muschii acesteia, adica nu scoate aer la temperaturi foarte inalte si n-are nici debitul mare al suflantei, foenul asta banal poate fi folosit prin casa la diferite activitati aflate la mare distanta de uzul casnic, gandit de producator. intri in domeniul meseriasului, in bricolaj.





11/12/13

mi-am luat scula prin programul "rabla"

primul macallister din viata mea

pendular dat la rabla


dupa cum am scris in postarea anterioara, am cautat printre scule si am gasit un pendular mort, numai bun de dat la programul rabla de la hornbach. l-am dus, l-am pupat pe frunte si l-am aruncat in cosul imens, unde-si va petrece eternitatea alaturi de alte scule decedate in accidente, de boala sau de batranete :)


11/11/13

scule macallister


oferta de nerefuzat

programul rabla pentru scule

am trecut in week end prin hornbach si am dat de o promotie de-a dreptul interesanta.


e un program "rabla" pentru scule electrice, care iti ofera o reducere de 100 ron la cumpararea unei scule macallister daca te duci cu o vechitura. programul a inceput pe 4 noiembrie si tine pana la sfarsitul anului, ceea ce nu-i rau deloc. adica, e misto sa faci shopping in "vinerea neagra", dar aia tine o zi. pentru sculele astea, "vinerea neagra" va tine o jumatate de anotimp :)






11/9/13

multimetru


aparat de masura marimi electrice

 

multimetru
azi iti voi prezenta o scula care este cu mult mai desteapta decat mine, de aceea o folosesc cu mult sub capacitatea ei.
vorbesc despre un aparat de masura a marimilor electrice, pe care-l mai intalnesti sub denumirea de mavometru sau multimetru.




eu nu sunt electronist, asa ca ma multumesc cu foarte putin din ceea ce stie sa faca un asemenea aparat, e de ajuns pentru proiectele mele. nu repar televizoare, nu proiectez circuite electronice, dar imi este necesar un aparat care-mi spune daca pe un conductor am sau nu tensiune, eventual cat de mare e tensiunea asta, sau imi spune daca un fir este sau nu intrerupt.

11/4/13

legatura electrica in ploaie

hidroizolam legaturi electrice

instalatie electrica outdoor aparenta

 

cand ai de facut legaturi electrice outdoor ai de ales intre doua variante: faci instalatie aparenta (la vedere), protejata sau nu in teava pvc / tub flexibil (copex) si cu legaturi in doze etanse de exterior, sau ingropi firele. orice metoda ai alege, trebuie sa hidroizolezi legatura electrica astfel incat sa nu faca scurt circuit